Пригоди

СБУ назвала ім'я винного в агресії проти України

Проводяться заходи для притягнення до відповідальності підозрюваного

Цей материал також доступний

СБУ накопичила переконливі докази проти Олексія Криворучка, заступника міністра оборони рф, який має на совісті забезпечення військових ресурсів для російських сил у конфлікті з Україною. СБУ повідомляє, що в результаті розслідування було встановлено активну участь цього посадовця у плануванні, організації та втіленні повномасштабного вторгнення російських сил на територію нашої держави.

За його дорученням до окупаційних сил надходить зброя та боєприпаси, виготовлені на підприємствах військово-промислового комплексу рф. Серед іншого було виявлено, що саме Криворучко особисто керує процесом поставок керованих авіабомб та балістичних ракет “Іскандер” для російських військ. Зазначене озброєння використовується російськими військами для масових ударів по цивільній інфраструктурі України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Криворучку про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки підозрюваний перебуває на території рф, проводяться комплексні заходи з метою притягнення його до відповідальності за злочини, вчинені проти українських громадян. Розслідування було здійснено під наглядом Офісу Генерального прокурора.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button