Суспільство

Мін'юст: Майже 5 тисяч ув'язнених готові до мобілізації на фронт

У квітні міністерство опитувало ув'язнених про можливість звільнення за умови контракту на військову службу

Цей материал також доступний

Олена Висоцька, заступниця міністра юстиції, у інтерв’ю для “Главкому” повідомила, що майже 5 тисяч засуджених погодилися укласти контракт на військову службу як умову для умовно-дострокового звільнення. Згідно з її висловлюванням, у квітні міністерство здійснювало опитування серед ув’язнених, де їм ставили питання про можливість звільнення за умови укладення контракту на військову службу.

“4,5 тис. засуджених відповіли: “Так”. При цьому варто розуміти: адміністрації установ відбування покарань не опитували в’язнів за статтями Кримінального кодексу, частина з яких нині не підпадає під мобілізацію. Також до уваги не брався їхній стан здоров’я. І, повторюся, найголовніший критерій – мотивація”, – наголосила політична діячка.

Висоцька пригадала, що на початку повномасштабної війни міністерство отримало понад тисячу заяв від засуджених, котрі рвалися воювати.

“Однак ані військові, ані парламент тоді не були готовими давати добро на їх мобілізацію. Під час суспільної дискусії довкола змін до мобілізаційного закону, яка тривала з кінця минулого року, ситуація змінилася”, – пояснила заступниця міністра.

Олена Висоцька роз’яснила, що коли Міністерство юстиції складало цю статистику для народних депутатів, вони відразу відкинули близько 4 тисяч ув’язнених, у яких були виявлені суспільно небезпечні захворювання, такі як ВІЛ, гепатит та туберкульоз. Однак, перешкодою може бути не так багато саме хвороби, а відсутність бажання ув’язнених йти на війну.

Наразі в Україні перебуває під виглядом обмеження та позбавлення волі близько 27 тисяч осіб. Згідно з виступом представника міністерства юстиції на засіданні відповідного комітету, із цієї кількості, 20 тисяч засуджених можуть скористатися можливістю умовно-дострокового звільнення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button