Пригоди

Загинув мешканець Миколаївщини: намагався сокирою розібрати принесені додому боєприпаси

Чоловік 1980 р.н. загинув на місці

Цей материал також доступний

9 січня 2024 року Головне управління ДСНС Миколаївської області нагадало про поняття вибухонебезпечного предмета, хоча, на жаль, кожна доросла людина та дитина вже про це знають. Їх ще називають:

“Снаряд, боєприпас, міна, бомба, підозрілий предмет. Вони є вкрай небезпечними, оскільки спрацьовують від незначного механічного впливу. ВНП розфарбовані під такі кольори, щоб в природному середовищі бути непомітними. Необережна людина, натрапивши на міну, може зазнати тяжких травм або загинути. Такі випадки не поодинокі. Проте, іноді громадяни, нехтуючи своєю безпекою, вирушають ґрунтовою дорогою, яка може бути замінована, відвідують потенційно небезпечні відкритій території, де можуть знаходитись мінні пастки, приносять додому снаряди та намагаються їх розібрати”. – розповідає служба.

Так, в с. Новопетрівка Костянтинівської територіальної громади Миколаївського району чоловік за допомогою сокири намагався розібрати снаряд біля будинку, що спричинило його детонацію. Від отриманих ушкоджень чоловік 1980 р.н. загинув на місці.

Піротехніки ДСНС щодня знищують вибухонебезпечні предмети, з початку російської агресії їх кількість сягнула — 22215 одиниць. Однак, всі ми розуміємо, що роботи ще на роки, щоб наші території були безпечними. Сапери розміновують рідну землю, а кожна людина повинна дотримуватись правил безпеки при виявленні предмета схожого на боєприпас і дотримуватись таких простих рекомендацій:

  • будьте уважними;
  •  не підходьте;
  •  не чіпайте;
  •  відійдіть назад тією ж дорогою, що й прийшли;
  •  повідомте оточення про небезпеку;
  •  зателефонуйте за номером 101 та 102.

Нагадаємо ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button