СуспільствоТема дня

100 українських героїв повернулися додому з полону

У четвер, 8 лютого, відбулася знаменна подія у відносинах між Україною та Росією – черговий обмін полоненими, завдяки якому 100 українських воїнів змогли повернутися на рідну землю. Цю важливу новину оголосив Андрій Єрмак, керівник офісу президента України, підкресливши невпинні зусилля держави по поверненню своїх громадян.

Повернені герої представляли різні військові підрозділи, включаючи Національну гвардію, Державну прикордонну службу та Збройні сили України, зокрема багато серед них відзначилися під час оборони Маріуполя. Вони належали до різних рангів – переважно рядові та сержанти, що ще раз підтверджує велич і героїзм кожного захисника, незалежно від звання.

Серед повернутих воїнів були ті, хто з честю виконував свій обов’язок у найскладніших умовах, включаючи 84 оборонці Маріуполя, з яких 82 боронили “Азовсталь”. Ця група включала не тільки бійців, але й медиків, які рятували життя під обстрілами, а також братів, які вистояли пліч-о-пліч.

Також повідомляється, що серед повернутих є військові, які мають поранення або серйозні захворювання, що свідчить про важкі умови їх утримання. Вік визволених варіюється від 20 до 62 років, що підкреслює різноманітність та мужність українського війська.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button