Економіка

НБУ напрацьовує рішення про обмеження карткових переказів і лімітів для переказів через термінали

Повідомляє заступниця голови Нацбанку

Цей материал також доступний

Національний банк України (НБУ) напрацьовує проєкт рішення про обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу готівки через термінали самообслуговування, після чого обговорюватиме його з профільним комітетом Верховної Ради (ВР). Про це повідомила 8 лютого 2024 року перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова, – передає Інтерфакс-Україна.

“З точки зору запровадження додаткових обмежень на операції фізичних осіб… обмежень щодо розпорядження… власними коштами, це дуже сенсативна тема. Ми це питання опрацьовуємо з усіх точок зору”, – сказала вона на конференції “Фінанси для бізнесу під час війни” в Києві.

За її словами, проблема тіньових платежів справді актуальна. Це не стосується всієї країни, але при цьому зачіпає велику кількість компаній, які продовжують використовувати “найрізноманітніші механізми ухилення, зменшення оподаткування та інше”.

Для виправлення ситуації пропонується:

  • посилення вимог до розміру власного капіталу надавачів платіжних послуг та збільшення розмірів штрафів за порушення законодавства;
  • встановлення на період дії воєнного стану обмеження на здійснення фінансових операцій з використанням реквізитів електронних платіжних засобів, лімітами на суми трансакцій, їх кількості тощо;
  • встановлення граничних сум готівкових переказів, здійснених за допомогою терміналів самообслуговування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button