Пригоди

Над Україною за ніч знищенно 11 з 17 ворожих «шахедів»

На жаль, не вдалося уникнути влучань

Цей материал також доступний

У ніч на 8 лютого 2024 року противник завдав удару 17-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з мису Чауда – Крим, та тимчасово окупованої Херсонщини на три регіони про це повідомляють в ЗСУ.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

“В результаті бойової роботи знищено 11 «шахедів» у межах Миколаївської, Одеської, Вінницької та Дніпропетровської областей”, – йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗС України.

Понад 5 годин тривала чергова нічна дронова атака по півдню України, зазанчили Сили оборони півдня України.

10 дронів підрозділам протиповітряної оборони півдня вдалось знищити:

  • 5 – на Одещині;
  • 3 на Миколаївщині;
  • 2 на Вінниччині.

На жаль, не вдалося уникнути влучань:

Ворог поцілив по цивільній інфраструктурі Одеси. Ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також
зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу (коледжу) – пробитий дах перекриття, вибиті вікна. Люди не ушкоджені.

“За уточненими даними під час нічної атаки постраждали двоє патрульних поліцейських, які прямували на місце влучання для надання допомоги громадянам.
Під час повторного вибуху отримали мінно-вибухові травми. Госпіталізовані, їх стан стабільний”, – зазначають в ОК “Південь”.

На Вінниччині уламками збитих БпЛА спричинено пожежу на одному з інфраструктурних об’єктів. Вогонь вдалося локалізувати. Вогнеборці завершують роботи з ліквідації. Постраждалих немає.

Також ми повідомляли: в Миколаєві ворог знов влучив по цивільній інфраструктурі. Пошкоджені житлові будинки, промисловий об’єкт та спортивно-оздоровчий комплекс. Виниклу пожежу оперативно ліквідовано фахівцями ДСНС. Інформації про постраждалих не надходило.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button