Пригоди

«Вугільна справа» Порошенка: ДБР завершило досудове розслідування

Розслідування вели понад три роки

Цей материал також доступний

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо вугільної справи Петра Порошенка, яку вели понад три роки, про це повідомляє 6 лютого 2024 року «Главком». Після того як п’ятий президент України ознайомиться з матеріалами, ДБР відправить обвинувальний акт до суду.

За версією слідства, Порошенко з Медведчуком організували купівлю вугілля на шахтах, які контролювалися “днр” і “лнр”. Видання отримало відповідь на свій запит від начальниці відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів управління забезпечення діяльності ДБР Оксани Згіблової, у якому не розголошують деталей, але інформують, що Порошенко отримав матеріали для ознайомлення.

Наразі слідство відкрило стороні захисту доступ до матеріалів досудового розслідування. Після ознайомлення ДБР повинно скерувати обвинувальний акт стосовно Петра Порошенка до суду. Після цього у нього змінюється статус, він стає обвинуваченим.

Крім цього, ДБР повідомило: під арештом, накладеного Печерським райсудом у січні 2022 року, продовжує перебувати низка активів та майна експрезидента.

Читайте новини першими
Back to top button