Суспільство

"Генерал Марченко ніколи не керував захистом півдня", - Віталій Кім

Голова ОВА заперечує словам генерала про можливий наступ ворога

Цей материал також доступний

У свіжому інтерв’ю YouTube каналу “Фабрика новин” голова Миколаївської ОВА Віталій Кім зробив важливу заяву стосовно безпекової ситуації на півдні України. Кім заявив, що, на його думку, російські війська не готові до наступу в найближчі місяці, спростовуючи попередні коментарі генерала Дмитра Марченка про можливий наступ ворога до Чорного моря. За словами Кіма, Марченко висловив лише особисту думку, не базовану на достовірній інформації.

– Генерал Марченко ніколи не керував захистом півдня. Давайте на цьому поставимо крапку. Він допомагав ЗСУ та нашій команді, він мій друг. Це його особиста думка не як військового. Він не має інформації про можливості сил військових російської федерації — у нього її навіть менше, ніж є в мене. Якщо я не дозволяю собі коментувати цю ситуацію, він також не має права. Це моя думка. Він мені друг, я розумію, що він мав на увазі, але інфополе взяло цю ситуацію з іншого боку. Напевно, він мав на увазі, що теоретично у Росії ця можливість є завдяки своїм потужностям, але в Росії є вони (потужності – прим.ред.) завжди. Але чи планують вони зробити це найближчим часом? Однозначно ні! Ми бачимо всі підготовки, пересування ворога. І для того, щоб про це говорити, росіянам потрібно щонайменше два-три місяці. Тому в найближчі два-три місяці такого не буде, – сказав Кім.

Кім наголосив, що він та його команда уважно стежать за всіма пересуваннями та підготовками ворожих сил і на основі отриманої інформації може стверджувати, що найближчим часом ніяких наступальних дій з боку Російської Федерації очікувати не варто. Він також нагадав про стійкість українських морпіхів, які міцно тримають оборону на лівому березі Дніпра, ефективно запобігаючи будь-яким спробам ворога перейти річку.

Ця заява Кіма є важливим сигналом для громадськості про стабільність оборонних позицій України на півдні, демонструючи готовність і рішучість українських військових до відсічі будь-яких агресивних дій з боку противника.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button