Пригоди

Генералу рф висунули підозру за окупацію Херсонщини та ведення наступу на Миколаїв

СБУ та ОГП повідомили про заочне висунення підозри Якову Резанцеву, генерал-лейтенанту та командувачу 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу рф, в причетності до агресивної війни на території України.

У 2022 році Резанцев на чолі військових формувань здійснював бойові дії в Херсонській області, захопивши серед іншого Північнокримську дамбу і місто Херсон. За його наказами регіон зазнав масованих повітряних атак, а також став свідком масових репресій проти місцевого населення та активістів руху опору. Резанцев активно організовував викрадення людей, прямуючи до поширення контролю рф на півдні України.

Під його керівництвом війська рф здійснювали обстріли, грабежі, а також вбивства мирного населення, внаслідок чого постраждали тисячі цивільних, у тому числі жінки та діти.

На основі зібраних фактів слідчі Служби безпеки України заочно повідомили Резанцеву про підозру у веденні агресивної війни, яка була здійснена за попередньою змовою групою осіб, згідно зі статтями Кримінального кодексу України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button