Культура

«Між чорним та білим»: у Миколаєві відкрилась виставка робіт мисткині Олени Маркітан

Біле і чорне – це символи світла та темряви, добра і зла

Цей материал також доступний

У Миколаєві запрацювала виставка робіт Олени Маркітан під назвою «Між чорним та білим». Вона розмістилася у муніципальній виставковій залі, про це повідомляє 4 лютого 2024 року міськрада.

Олена Маркітан – талановита миколаївська мисткиня, викладачка вищої категорії дитячої художної школи, володарка Почесної відзнаки «Зірка культури міста Миколаїв».

Біле і чорне – це символи світла та темряви, добра і зла. Композиції цієї колірної гами відрізняються конкретністю та напруженістю, вона найбільш активна й експресивна. Чудову гру з чорно-білих кольорів запропонувала мисткиня в колекції авторської ляльки та витинанки, створених в різні роки.

Основу експозиції витинанок складають два триптихи «Дерево життя» та «Створення світу», народжені під час війни. В них майстриня втілила образ прадавнього коріння нашого народу, а також нестримну віру в перемогу та краще майбутнє України.

Колекцію чорно-білих ляльок прикрашають 10 нових образів. Вони проникають у глибини душі людини, де перемагає світло, добро і любов.

У рамках виставки до уваги глядачів запропонована ще одна експозиція – «Розмова з птахом». Тут демонструються 5 живописних творів Олексія Маркітана, миколаївського художника, чоловіка Олени, який вже, на жаль, пішов у засвіти.

Виставка «Між чорним та білим» працюватиме до 17 лютого за адресою: вул. Нікольська, 54, вхід з вул. Соборної.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button