Суспільство

За січень здійснено 26 виходів у сім'ї в Корабельному, де було скоєно домашнє насилля, - райадміністрація

Комісійно було підтверджено 14 випадків

Цей материал також доступний

За січень 2024 року спеціалістами відділу з гуманітарних питань спільно з Миколаївським міським центром соціальних служб та відділом зв’язку з громадськістю Департаменту патрульної поліції було здійснено 26 виходів у сім’ї, де було скоєно домашнє насилля, – повідомляє адміністрація Корабельного району.

Комісійно було підтверджено 14 випадків. В 4-х випадках виявлено, що свідками конфлікту були діти постраждалих осіб. З цього приводу всі матеріали були передані службі у справах дітей для подальшої роботи, – зазначається на офіційному сайті райадміністрації.

“Неможливо було підтвердити чи спростувати 10 випадків через відсутність безпосереднього контакту з постраждалими, семи з яких було надано консультацію в телефонному режимі”, – сказано в повідомленні.

З усіма жертвами було проведено роз’яснювальну роботу, запропоновано контакти безоплатної психологічної та юридичної допомоги Миколаївського міського центру соціальних служб, інтегрованого центру комплексної підтримки та Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. А також повідомлено про можливість оформлення термінового заборонного припису через співробітників Національної поліції та обмежувального припису через суд. Надано інформацію щодо механізму реагування в подібних випадках.

Правоохоронці повідомляють, що упродовж 2023 року до поліції Миколаївської області надійшло 11105 звернень із приводу вчинення домашнього насильства. За результатами їхнього розгляду поліцейські склали 4203 адмінпротоколи.

Нагадуємо, що діє «гаряча лінія» для осіб, що постраждали від домашнього насильства: 15-47, а також Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства: 800-500-005 або 116-123.

Для отримання безкоштовної правової допомоги, на яку мають право усі постраждалі від домашнього насильства, дзвоніть: 0-800-213-103.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button