Суспільство

"Зношений, але не аварійний": в цьому році Широкобальський міст ремонтувати не будуть

"Ремонт у поточному році - неможливий". ВІДЕО

Цей материал також доступний

Вже не перший рік місцяни нарікають на поганий стан Широкобальського мосту, який з’єднує Корабельний район Миколаєва з іншими районами. Щодо поточного стану та подальші перспективи ремонту шляхопроводу в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів у січні 2024 року директор КП “ЕЛУ автодоріг” Віталій Шевченко.

“На сьогодні цей міст не є аварійним. Він, скажімо так, старий, зношений, але не аварійний. Він має неприглядний вигляд. Для нього вже робили передпроєктні роботи, і десь чотири роки тому вже ставало питання щодо його ремонту. Цей ремонт не такий великий, не такий дорогий, як, наприклад, Південнобузького та Інгульського мостів, але спочатку ковід, потім війна – все відкладає цей процес.

Я вважаю, що десь в найближчі роки це питання все одно стане і будемо його ремонтувати”, – пояснив Шевченко.

Як зазначив директор КП “ЕЛУ автодоріг”, ремонт не можливий у поточному році у зв’язку з нестачею міського бюджету:

“В цьому році це для нашого підприємства взагалі не актуально. Тому що міський бюджет в цьому році (напевно, всі знають, що ПДФО у міста забрано) досить постраждав. Наприклад, на підприємство комунальної сфери в три рази менше заплановано бюджетних коштів, ніж це зазвичай. А якщо утримувати, то прийдеться утримувати більше, ніж зазвичай, тому що війна – вона вносить свої корективи. Після кожного прильоту є незаплановані якісь роботи, які неможливо навіть запланувати. Зважаючи на це, я розумію, що в рамках того, що є, ми будемо максимально сжиматись і робити тільки аварійні роботи самі ті, без яких неможливо проїхати, – відновити проїзд. Але цей міст проїджаємий, він стоїть, у нього не настільки все погано, щоб його брати й перероблювати”.

Читайте новини першими
Back to top button