Суспільство

Передачу Південнобузького та Інгульського мостів в Миколаєві на баланс держави завершено

КП «ЕЛУ автодоріг» вже не опікується цими мостами, але допомагає їх доглядати

Цей материал також доступний

Процес передачі Південнобузького та Інгульського мостів в Миколаєві на баланс держави завершено. Про це в ефірі телеканалу «МАРТ» розповів директор КП «ЕЛУ автодоріг» Віталій Шевченко, повідомляє 29 січня 2024 року Миколаївська міська рада.

“В грудні (2023 року, – ред.) мости були передані на баланс державі і їх доля тепер вирішується в Міністерстві інфраструктури. Наразі ми вже не є їхніми балансоутримувачами. І, як показала практика попередніх місяців, мости дійсно в аварійному стані і потребують капітального ремонту. Місто не зможе їх полагодити за свій рахунок, тому що це дуже великі гроші”, – повідомив директор КП.

Шевченко вважає, що питання ремонту мостових переходів буде вирішено дуже швидко, адже навіть за грудень та січень було декілька аварійних ситуацій. І, як показує практика, стан мостів буде тільки погіршуватись.

Наразі КП «ЕЛУ автодоріг» вже не опікується цими мостами, але допомагає їх доглядати. Як буде проводитись робота надалі — зараз це питання врегульовується та ведеться діалог.

Нагадаємо, що 13 жовтня 2023 року Уряд під час засідання ухвалив рішення щодо оновлення стратегічно важливої транспортної інфраструктури. У державну власність передано Південнобузький та Інгульський мости в Миколаєві для відновлення та належного утримання.

Фактично процес передачі мостів був запущений у лютому 2020 року. Міська влада ініціювала звернення до тогочасної Служби автомобільних доріг та Кабінету Міністрів України щодо передачі вищезгаданих штучних споруд з комунальної до державної власності. Тривалий час зайняв процес підготовки та погодження документів. Але початок повномасштабної війни заморозив всі процеси. Поновлення процесу передачі ініціював міський голова Олександр Сєнкевич у 2023 році. У результаті був доопрацьований пакет документів та повторно поданий до Кабміну.

Додамо, що миколаївські мости є стратегічними, а за своєю будовою – технічно складні. У разі прийняття рішення про ремонт мостових переходів лише розробка проектної документації триватиме від 6 до 9 місяців.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button