Суспільство

Нове обладнання та ремонт приміщень: попри війну Миколаїв розвиває медичні заклади

Лікарня в Корабельному районі поповнилась новим обладнанням

Цей материал також доступний

Попри війну Миколаїв розвиває медичні заклади, покращує їх матеріально-технічну забезпечення. Для міської влади це пріоритет, адже від якості медичних послуг залежить здоров’я містян.

Про це говорили під час засідання колегії управління охорони здоров’я, присвяченої підбиттю підсумків роботи за минулий рік, повідомляє 29 січня 2024 року Миколаївська міська рада.

“Розвиток медицини є пріоритетом для нас. Медичні заклади мають бути комфортними для пацієнтів і медичних працівників, оснащені сучасним обладнанням, завдяки якому лікарі можуть надавати якісні послуги”, – наголосив міський голова Олександр Сєнкевич.

Минулого року Миколаїв наполегливо працював у цьому напрямку. У медичних закладах проводили ремонти, з бюджету виділяли кошти для придбання новітньої апаратури. Все це дозволило розширити можливості галузі та збільшити кількість медичних послуг, які надаються містянам.

При цьому Олександр Сєнкевич зазначив, що міська влада активно співпрацює і з донорами – від початку повномасштабного вторгнення росії вони надають дуже важливу допомогу.

Засідання колегії управління охорони здоров’я
Засідання колегії управління охорони здоров’я

Загалом у 2023 р. було оновлено систему централізованого забезпечення киснем в ЛШМД та пологовому будинку №3. У тому ж пологовому будинку відремонтовано дах на всіх корпусах закладу, також оновлено комунікації та встановлено потужний генератор. У дитячій лікарні № 2 розпочато реконструкцію для розміщення відділень хірургії, ортопедії, травматології. На даху за донорські кошти встановлено сонячні панелі, що підсилить енергетичну автономність закладу. А у сімейних амбулаторіях №2 та №3 ЦПМСД №5 привели до ладу приміщення педіатричного відділення.

У 2023 році для лікарень придбали 67 одиниць обладнання за гроші міського бюджету. Вся техніка вже працює для містян.

Зокрема, у лікарні №4 з’явився мікроскоп новітнього покоління, який дозволяє проводити операції з відновлення судин та нервів. Для дитячої лікарні №2 придбали новий лор-комбайн.

Лікарня №5 (в Корабельному районі) поповнилась рентген-діагностичною С-аркою останнього покоління та лапароскопічною стійкою.

Окрім цього, у лікарні №3 функціонують ендоскопічна та урологічна стійки для проведення оперативних втручань з мінімізацією травм. Міський центр соціально значущих хвороб отримав високотехнологічну систему для проведення психіатричного огляду пацієнтів.

У лікарні №1 створено кабінет діабетичної ретинопатії, для якого придбали лазерну офтальмологічну систему, а благодійники надали оптичний томограф ока. Для створення на базі пологового будинку №3 перинатального центру придбали 11 одиниць медичного обладнання, зокрема, мамографічну систему.

Окрім цього, з міського бюджету виділяли кошти на відновлення медичних закладів, пошкоджених російськими окупантами.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button