ПолітикаСуспільство

Володимир Зеленський підписав указ про історично населені українцями території рф

Президент Володимир Зеленський заявив, що сьогодні, 22 січня, підписав указ “Про історично населені українцями території російської федерації”.

Про це він сказав у привітанні з Днем Соборності.

“Ми маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію. Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ “Про історично населені українцями території рф”, — відзначив президент.

За його словами, це означає “повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього”.

На сайті ОП вже заявився вказаний указ, де вказано про тиск росії проти етнічних українців у Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині в межах сучасних Краснодарського краю, Білгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей рф.

Указом Зеленський доручив Кабміну розробити план дій щодо збереження національної ідентичності українців в рф і винести його на розгляд РНБО, опрацювати питання стосовно збору та вивчення фактів і свідчень про злочини, вчинені проти українців, що проживають (проживали) на територіях росії, активізувати протидію російській дезінформації та пропаганді, почати взаємодіяти з українцями в рф та іншими поневоленими народами, поширювати інформацію про історичні зв’язки земель, населених етнічними українцями, з українськими національними державними утвореннями у різні історичні періоди.

МЗС окремим пунктом доручено врахувати положення цього указу під час розробки комплексної стратегії взаємодії України з українською всесвітньою спільнотою.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button