Економіка

Безоплатні модульні зерносховища від FAO: фермери Миколаївщини можуть подати заявки

Заявки приймаються до 4 лютого 2024 року

Цей материал також доступний

Сільгоспвиробники із Херсонської, а тепер також і з Миколаївської та Харківської областей, можуть подати заявку через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 4 лютого 2024 року. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України продовжили реєстрацію на отримання модульних зерносховищ для фермерів Херсонської області. Разом з тим, у Державному аграрному реєстрі (ДАР) відкрито реєстрацію для сільгоспвиробників із Миколаївської та Харківської областей.

Для участі у програмі фермерам потрібно мати щонайменше 100 га земель в офіційному обробітку у зазначених областях та використовувати отримані сховища для зберігання власно вирощеної продукції. Перевага при відборі заявок надаватиметься підприємствам, які встановлюватимуть модульні зерносховища на території Миколаївської, Харківської чи Херсонської областей.

У межах реєстрації для Херсонської області, що розпочалась 4 січня 2024 року у ДАРі, вже подали заявки 114 агровиробників. Очікується, що загалом у межах ініціативи буде розподілено 244 модульних зерносховищ. Місткість наданих одиниць зберігання залежатиме від площі орних земель в обраних областях, та становитиме 300, 500 чи 1000 тонн.

Господарства, які обробляють від 100 до 199 га землі у зазначених областях, зможуть отримати модульне зерносховище місткістю 300 тонн; господарства, які обробляють від 200 до 399 га землі – зерносховище місткістю 500 тонн; та господарства, які обробляють понад 400 га землі, зможуть отримати модульне зерносховище місткістю 1000 тонн.

Ініціатива має на меті зміцнення стійкості та сталості аграрного сектору на сході та півдні України, та є частиною Стратегії підтримки зберігання зерна, що реалізується за щедрої фінансової підтримки Канади, Японії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Заявки приймаються до 4 лютого 2024 року. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок, учасники програми отримають підтвердження допомоги через ДАР та будуть повідомлені про час доставки.

Через обмежену кількість модульних одиниць зберігання заповнення та подання заявки не є гарантією підтримки та залежить від критеріїв оцінки та остаточного рішення ФАО.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button