Суспільство

Військкоми не мають права силою затримувати громадян та перевіряти у них документи, - омбудсмен

У них таких прав немає

Цей материал також доступний

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець засудив дії працівників ТЦК та СП, які вимагають від громадян України документи або фізично затримують просто посеред вулиці. Він зазначив, що працівники військкоматів не мають прав на подібні дії проти цивільних. Про це він сказав в інтерв’ю NV .

“Основне питання, яке порушують громадяни України, – це невідповідність мандатів ТЦК. Це коли вони вимагають перевіряти документи, забирають документи і фізично затримують громадян України. У них таких прав немає”, – заявив Лубинець.

Обмудсмена особливо обурюють випадки коли працівники ТЦК застосовують фізичну силу до громадян України. Він підтвердив, що до його відомства зверталися з такими заявами.

“Я не скажу, що вони системні, що їх багато. Але з такими випадками до нас теж звертаються. Все дуже просто. Я відкриваю виробництво та направляю всі запити. А також до деяких ТЦК ми надіслали моніторингові перевірки”, – наголосив уповноважений .

Після того, як факти підтверджуються, омбудсмен ставить це питання на рівні керівництва, “щоб до них відкривалося дисциплінарне провадження, і вище керівництво ухвалювало рішення про покарання своїх підлеглих”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button