Суспільство

Діти з Лупарева стали учасниками благодійного проєкту «Миколаївщина очима дітей»

Про перемогу у вішлістах згадала кожна дитина

Цей материал також доступний

Проєкт Behind Blue Eyes реалізовується за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID “Зміцнення громадськоі довіри (UCBI)”.

Цей проєкт об’єднав благодійність і творчість, а Миколаївщина стала одним із регіонів, які відвідав Behind Blue Eyes у 2023 році.

Команда встигла познайомитися та поспілкуватися з дітьми з селищ Лупареве, Снігурівка, Трудолюбівка, Першотравневе, Калинівське, Нововасилівка. Більше познайомитися з проєктом та побачити світлини можна на сторінці в Instаgram.

Суть проєкту:

  • Кожен із зацікавлених дітлахів отримує плівковий фотоапарат і тиждень, щоб відзняти все, що їм заманеться. Команда проєкту лише навчає дітей користуватися пристроєм. Далі кожен самостійно вирішує, що і як варто зберегти на світлині.
  • За тиждень діти повертають команді відзняті фотоплівки, а ще свої невеличкі списки мрій.
  • Behind Blue Eyes публікує світлини авторства дітей разом із їх історіями на платформах проєкту, а спільнота винагороджує юних репортерів відповідно до їх списків бажань.

Команда Behind Blue Eyes переконана, що світлини зроблені дітьми, це не лише формат воєнної документалістики, це спосіб показати дітлахам, що творчість допомагає здійснювати мрії, і не лише за умов війни.

Так тринадцятирічна Юля з села Лупареве мріє про завершення війни, а ще про атракціони, дискотеку та гостей. На її світлинах затишне подвір’я та вуличний пес у променях останнього осіннього сонця.

“Наша безстрашна леді, яка має кота Персика і мріє про атракціони. А ще, не відчуває негативних емоцій, така у неї особливість. Вона щодня досліджує село, любить укрліт за гарні вірші та радо пробує все нове. Бути поряд = відчувати ніжність і казковість”, – розповідають про учасницю в проєкті.

“Я мрію про фотоапарат, хочу, щоб скоріш закінчилася війна, скоріше зустрітися з подругою, яка зараз у Польщі,” — це мрії Валерії, 12 р., село Першотравневе.

Даниїл, якому 9 років, додав до списку бажань закінчення війни, а ще — розвиток рідного села Лупареве, та нове хобі.

Маші (10 р.) з села Снігурівка вдалося спіймати на фото “політ подруги” на саморобній гойдалці. Її список бажань дуже лаконічний і близький кожному:

“Я мрію, щоб всі були щасливі, і хочу, щоб було все мирно, я люблю свою країну”, – зазначила дівчинка.

Про перемогу у вішлістах згадала кожна дитина.

“Загалом було зроблено дітьми у звільнених та прифронтових селах України понад 2500 унікальних фотознімків.

Допомогу та увагу отримали понад 1350 дітей з тих районів в яких побував проєкт. У фотопрограмі взяли участь 96 дітей. Здійснено понад 200 їхніх мрій

21000 кілометрів по дорозі, перенесені в 17 сіл по регіонах, які найбільше постраждали від вторгнення.

Діти – це майбутнє України, і ми зобов’язані зробити його світлим. Будьте керівною силою, щоб розкрити креативність і важливі речі. Звільніться від стресу та тривоги війни. Забезпечте таку необхідну увагу та спілкування”,  – зазначають в Behind Blue Eyes.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button