СуспільствоТема дня

Некомфортні "маршрутки", часто скасовують поїздки, - миколаївець про сервіс послуг в BlaBlaCar

При посадці повідомляють про збільшення ціни

Цей материал також доступний

Миклаївці скаржаться на погіршення якості послуг водіїв онлайн-платформи для пошуку автомобільних попутників BlaBlaCar. Так допис зі скаргою опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook миколаївець Федор Л:

“Декілька слів про сервіс BlaBlaCar. Зареєстрований в ньому з грудня 2014 року. На сьогодні рівно 200 поїздок.

Головний висновок: на сьогодні маршрути “Миколаїв-Київ” і “Київ-Миколаїв” окупували “маршрутчики”, які працюють під видом звичайних водіїв. Вони працюють на некомфортних “маршрутках”, при посадці повідомляють про збільшення ціни, часто відміняють поїздки. Таких “водіїв” більше 70% в даному сервісі. Всі маршрутчики працюють на непідтверджених профілях.

Порада – ніколи не бронюйте поїздку у водія, який не підтвердив документи у своєму профілі.

На фото – одна з таких маршруток на Миколаїв. Зверніть увагу на комфортність крісла. Фото зробив особисто на заправці БРСМ, зразу за Києвом на одеській трасі2, – повідомив чоловік.

Як зазначив під дописом автор всі поїздки, які заплановані на 15 січня 2024 року, то є водії незручних “маршруток”:

“Ось, наприклад, поїздка на Миколаїв на завтра, всі троє це маршрутки”.

Підхопили обговорення теми надання послуг в даному сервісі й інші підписники, які поділились соїми невдалими історіями користування застосунком:

“Тільки українські ділки могли перетворити зручний сервіс на непотребу. Бо при оформленні поїздки умовно за 300 грн тобі передзвонюють і кажуть “ціна буде 600 грн, бо ми по іншому не можемо виставити оголошення про поїздку”, а потім ще гірше – чекаєш ти на Садовій біля церкви, а “Блаблакар” маршрутка не проходить, тобі дзвонить менеджер і каже “почекайте годинку, приїде інший бус, бо той не заповнився”. От і все “Блаблакар”.

А який раніше чудовий сервіс був”, – Віталій.

“Одного разу спізнився саме через таких перевізників. На сайті час виїзду вказано 8:00. Тьотя телефоном сказала, що стартуємо о 8:30. Ну ок, не критично. В результаті машину подали лише о 8:45, й до 9:35 чекали пару з Херсона! Тобто, виїхали ми більш ніж на півтори години пізніше часу, вказаного на сайті. І через них я спізнився на зйомку”, – Віктор А.

“Сервіс “БлаБлаКар” повністю сам себе вбиває. Зробили доплату для пасажирів сервісу в дуже немаленьку суму. Наприклад, 60 грн людина вина зверху кинути, щоб проїхати з водієм за 190… Плюс заполонили автобуси, недешеві й не комфортні. Люди уходять з сервісу, не користуються ними… Якби вони зробили доплату в 10-15 грн, мали б більше на кількості людей, чим мають зараз на таких платах….”, – Володимир З.

“Ох, колись так їхали з дочкою. Не було квитків ні на потяг, ні на автобус. Прийшли на “Блаблакар”, а там така маршрутка, ще і група людей якась дивна. Вияснилося, що то везли людей до якогось монаха, алкоголіків і наркоманів. І було два вільних місця… Мало того, що некомфортно було сидіти, бо щільно крісла, так ще і двох дівчат на кожній зупинці ловили”, – Катерина С. Л.

“В ніч з 22.12.2023 на 23.12 їхав маршрутом Миколаїв-Київ, придбав квитки заздалегідь в касі. Приїхав за 30 хвилин до відправлення, людей було багато на автовокзалі, вже було відчуття: щось буде не так) Приїхав автобус, вийшов водій і каже: зупинка 5 хвилин, всі нові пасажири сідають в автобус тільки після тих хто вже їхав)) Мені стало цікаво, підходжу до водія і питаю, де сідати, відповідь: де знайдеш місце… Цікаво, вибору немає! Ну як результат: я їхав на задньому сидінні де розраховано на 4, ми сиділи в 5-х, все б було ніби нічого – інші люди стояли (4-ри чоловіки) з Вознесенська до Києва! Якось так”, – Сергій Р.

“Скаргу в Укртрансбезпеку через урядову гарячу лінію”, – порекомендував Олександр Р.

“Більше того, з часів ковіду ще й шахраї завелись, просили передплату і зникали. Якось писала про це пост… Не прості водії, а перевізники. І ще з 20-го року возять втричі дорожче, ніж вказують на сайті”, – Наталя Я.-Б.

“На Одесу те саме. Пишуть потім в месенджер, що вартість інша або просто за п’ять хвилин до від’їзду скасовують бронь”, – Олена Д.

“Я раз попав. На сайті одна ціна, по факту передзвонюють і кажуть іншу, буває і мінібусами на 5 чоловік. За комфорт взагалі мовчу, як на табуретці”, – Сергій К.

“Та це жесть. Їхав так. “Опель Зафіра” заявлена. А по факту “Віваро”. І не відміниш, бо тобі треба саме цей час. Сволота”, – Олександр Т.

“Їхала з Польщі “Блалакаром”. Взагалі вперше користувалася цією послугою. Певна річ, обрала подешевше. Розраховувалася вже у Львові. Запитую сусідів, скільки за проїзд, бо телефон розрядився, не могла перевірити суму. Називають вони мені ціну вдвічі вищу, ніж на сайті. Підходжу до водія, кажу, ось Ви мені погодили цю ціну, але… номер видалився.. але я потім таки перевіряла ще раз ціну, коли телефон зарядила, і виявилося, що я йому заплатила ще нижче, ніж було на сайті. Переплутала”.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button