Пригоди

Збитки на суму ₴1,8 млн: екоінспектори на Миколаївщині про незаконну порубку 55 дерев

Матеріали з ознаками кримінального правопорушення до ГУ НП в Миколаївській області

Цей материал також доступний

З 22 по 28 грудня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 160 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 209 протоколів про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє 2 січня 2024 року пресслужба Державної екологічної інспекції.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 43 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 48 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 245 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 112 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 680 тис. грн.

Найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Миколаївська область.

“Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 812 тис. 746 грн. за незаконну порубку 55 живоростучих дерев у захисному насадженні лінійного типу біля автомобільної дороги загального користування державного значення, на відстані близько 1,8 км з правої сторони дороги у напрямку м. Миколаєва. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення передано до ГУ НП в Миколаївській області”, – йдеться в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button