Суспільство

Поліція готується створити систему безпеки у місцях скупчення людей, - Клименко

500 поліцейських вже найближчим часом нестимуть службу у закладах освіти

Цей материал також доступний

Система безпеки у кожному населеному пункті України. Це питання – одне із базових під час війни та після її завершення. Про це повідомив 15 грудня 2023 року у себе в Telegram-каналі міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Як заззначив він, безпекові проєкти в громадах стали однією з тем Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

“Контроль за обігом зброї, функціонування блокпостів, робота кримінальної поліції – ми щодня працюємо над тим, щоб громадяни почували себе у безпеці в будь-якому регіоні.

500 поліцейських вже найближчим часом нестимуть службу у закладах освіти. Вони забезпечать охорону правопорядку, взаємодію з адміністраціями шкіл, пропускний режим.

Також за завданням Президента готуємось створити системи безпеки у місцях скупчення людей – торгових центрах, об’єктах інфраструктури, в закладах охорони здоров’я.

У населених пунктах мають запрацювати центри безпеки, в яких перебуватимуть поліцейські, рятувальники, медики. Це посилить комунікацію між екстреними службами, дозволить швидше реагувати на виклики та надавати допомогу громадянам”, – повідомив голова МВС.

Особлива приділена увага до ветеранів війни.

“Разом із місцевими органами влади маємо приділити достатню увагу кожному Герою, який повертається з фронту. Це реабілітація, соціальна підтримка, адаптація до мирного життя”, – зазначив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button