Пригоди

Сили ППО за ніч збили над Україною 30 з 31 «шахедів»

Росіяни спрямували дрони у різні регіони України

Цей материал також доступний

У ніч проти 16 грудня 2023 року сили протиповітряної оборони України знищили 30 із 31 ударних безпілотників типу Shahed, якими російські окупанти намагалися атакувати Україну. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Окупанти випустили дрони з трьох напрямків на території рф: Приморсько-Ахтарськ, Сеща та Курськ. Усього для удару застосували 31 ударний Shahed-136/131, які росіяни спрямували у різні регіони України.

У результаті бойової роботи силам ППО вдалося знищити 30 «шахедів» у межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей.

До відбиття повітряного нападу залучали винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил ти інших складових Сил оборони України.

ППО збила всі “Шахеди”, які атакували минулої ночі Київ:

“Повітряна тривога тривала майже п’ять годин. Влучань та пошкоджень критичної та цивільної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалих немає “, –повідомив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Водночас уламки збитих російських дронів пошкодили адмінбудівлю та медзаклад на Херсонщині, а також приватне підприємство у Дніпропетровській області. Пожежі оперативно погасили, обійшлося без постраждалих. Про пошкодження повідомили Сили оборони півдня та очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button