ПригодиСуспільство

В урочищі Сіверсів маяк виявлені несанкціоновані землерийні роботи

Шукачі скарбів чи безвідповідальні забудовники?

Цей материал також доступний

Під час моніторингової роботи Каховського загону Миколаївської археологічної експедиції були виявлені несанкціоновані землерийні роботи на території урочища Сіверсів маяк, що розташований в Корабельному районі, які призвели до пошкодження пам’яток.

Про це 14 грудня 2023 року повідомив відділ охорони культурної спадщини міста Миколаєва.

“До нас надійшло повідомлення про несанкціоновані грабіжницькі покопи на території пам’яток археології місцевого та національного значення в урочищі Сіверсів Маяк (Корабельний р-н).

Під час моніторингової роботи Каховського загону Миколаївської археологічної експедиції були виявлені несанкціоновані землерийні роботи, які призвели до пошкодження пам’яток. Відділом охорони культурної спадщини були направлені звернення до ГУНП в Миколаївській області, організовано спільний вихід на місце.

Сподіваємось, що правоохоронні органи встановлять порушників Закону України «Про охорону культурної спадщини» і притягнуть до відповідальності.

Нагадуємо, що такі дії є кримінальним правопорушенням, яке караються згідно з Кримінальним кодексом України”, – йдеться в повідомленні.

поліція на маяку

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button