Суспільство

Розсилка повісток від ТЦК через «Дію» - чергова ворожа брехня

Повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Цей материал також доступний

Новина про розсилку українцям повісток від ТЦК та СП через «Дію» є черговою ворожою брехнею, – повідомляє 10 грудня 2023 року Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI.

Брехня: українцям через портал державних послуг «Дія» почали надходити повістки від Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це пишуть пропагандисти кремля з посиланням на відеофрагмент з такою повісткою.

Правда: у «Дії» відсутня функція будь-яких послуг чи сповіщень щодо військового обліку, а міністр цифровізації Федоров вже наголошував, що повістки через цей сервіс надсилатися не будуть, розібралися фактчекери VoxCheck”, – йдеться в повідомленні.

Найімовірніше, що «повістка» у відео – намальована картинка, яку вивели на екран мобільного телефону під виглядом повістки. Помітно, що «герой» відео не торкається екрану пальцями, аби фейкова повістка залишалася на весь екран.

До того ж, праворуч і ліворуч від фейкової повістки помітно краї інших документів – це означає, що «повістка» має бути в розділі «Документи», а не в розділі «Повідомлення». Фейкарі у «сповіщенні від ТЦК» вказали імʼя та по-батькові отримувача, але не вказали його прізвище.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button