Суспільство

Посилення туману на Миколаївщині: рівень небезпеки - жовтий

10 грудня 2023 року

Цей материал також доступний

Як повідомляє 10 грудня 2023 року Миколаївська ОВА посилаючись на оперативну інформацію обласного центру гідрометеорології, найближчими 1-2 годинами в області та м. Миколаєві очікується посилення туману зі зниженням видимості до 400-600 м.

Рівень небезпеки жовтий.

“Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць”, – йдеться у повідомленні.

Управління патрульної поліції Миколаївської області, також попереджає про туман на дорогах області та нагадало про основні правила поведінки в умовах обмеженої видимості.

“Шановні водії! Вибирайте швидкісний режим, який забезпечував би своєчасне гальмування перед перешкодою, яка з’явилася зненацька. Під час руху збільшить дистанцію між автомашинами, оскільки мокре дорожнє покриття збільшує гальмівний шлях автотранспорту. Користуйтесь протитуманними фарами, якщо ваш автомобіль не обладнаний ними, то ввімкніть ближнє світло фар. Уважно слідкуйте за сигналами автомашин, що рухаються попереду. Не допускайте різкого гальмування без особливих на те причин. При зупинці, плавно гальмуючи, займіть місце на узбіччі та ввімкніть аварійну сигналізацію, для того щоб позначити габарити вашого авто.

Шановні пішоходи! Пам’ятайте, що у тумані водіям складно помітити вас на дорозі. Переходьте вулицю тільки на пішохідних переходах та тільки на зелене світло світлофору. Перед початком переходу впевнюйтесь, що всі автомобілі зупинились і вас пропускають.

Пам’ятайте! Ваша безпека на дорозі залежить, насамперед, від вас самих!”, – йдеться в повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button