Суспільство

"Будь-якої миті окупант може вдарити", - Кім пояснив, чому школи не прейходять на "офлайн"

"У росіян миколаївські заклади освіти позначаються всі як цілі", - каже голова ОВА

Цей материал також доступний

У суботу, 28 жовтня 2023 року, відбувся пресбрифінг за участі начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма. Одним із питань, яке є болючим для більшості містян та мешканців області – це відсутність нормального навчального процесу у загальньоосвітніх навчальних закладах. Віталій Кім пояснив, що навчання у форматі офлайн наразі неможливе.

“Питання дуже дійсно складне. Зараз, здається, 63 заклади, не пам’ятаю точної цифри, роблять укриття. Це питання безпеки. В області працюють деякі заклади, в яких навчаються очно діти. Ми знаходимося в зоні, де будь-якої миті окупант може вдарити. Ця загроза досі існує, в тому числі є такі розвіддані.

Я поясню. Зважаючи на те, у чому особливість Миколаївської області, чому це не Одеса. Зважаючи на те, що Миколаївська область була дуже тривалий час прифронтовою і заклади освіти використовувалися раніше, до заборони, військовими, на тиждень чи на два, у росіян вони позначаються всі як цілі. Вони тупі і інколи вони б’ють по цілях через пів року, коли військові вже звідти поїхали. Я знаю це, точно знаю. І тому я дуже боюся, що прийде і них якійсь новий начальник якихось ракетних військ, і скаже: “Мені терміново треба щось зробити”. І він вдарить по цілях, не розбираючи, що це. І ці цілі – це заклади освіти”, – повідомив Віталій Кім.

Як він зазначив, обласна військова адміністрація радиться з стосовно відкриття шкіл з розвідко та СБУ:

“Це дійсно так, я хотів відкрити школу. Ми радилися з розвідкою, ми радилися зі Службою безпеки. Поки що ні, трохи пізніше”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button