Пригоди

Нічні атаки ворога по Україні: на Миколаївщині дрон поцілив в складські приміщення

Було знищенно 16 ударних дронів

Цей материал також доступний

У ніч на 1 жовтня 2023 року російські окупанти атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed» з південного, південно-східного та північного напрямків (мис Чауда – ТОТ Крим, Приморсько-Ахтарськ-рф, Курськ-рф). Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

Усього було зафіксовано пуски 30 ударних дронів. По маршруту їх слідування працювала винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 16 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Ворог масовано атакував нашу Черкащину ударними безпілотниками, на жаль, є влучання по промисловій інфраструктурі в Умані. Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

У результаті виникли пожежі на складських приміщеннях. Зокрема, де зберігалось зерно.

“Попередньо постраждала одна людина. Вона доправлена до лікарні. Наразі триває ліквідація наслідків. На місці працюють усі профільні служби. Правоохоронці фіксують чергові злочини російських терористів”, – йдеться в повідомленні.

Під час нічної атаки окупантів під ударом БПЛА “Шахед” були південні регіони. Зокрема, Одеська та Миколаївська області.

Про це розповіла керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у неділю, 1 жовтня.

За її даними, на півдні сили ППО попередньо збили 15 дронів, але, на жаль, є влучання.

“Південні області знову опинились під дроновою атакою змішаного типу. Ворог намагався плутати маршрути, максимально навантажувати нашу систему протиповітряної оборони. В нашій зоні відповідальності знищено щонайменше 15 ударних безпілотників типу “Шахед”, переважна більшість на Одещині – 14 і один на Миколаївщині”, – розповіла вона.

Гуменюк додала, у Миколаївській області дрон поцілив в складські приміщення, виникла пожежа. Станом на ранок на місці атаки триває рятувальна операція. Інформації про потерпілих не отримували.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button