СуспільствоТема дня

"Мовний" рейд у Корабельному: обстежили 67 установ, виявили 9 порушень

У підсумку надано 6 попереджень

Цей материал також доступний

У Миколаєві продовжують перевіряти дотримання вимог закону про мову, про що повідомила пресслужба Миколаївської міської ради.

“Фахівці міської ради звертають увагу на зовнішню рекламу, вивіски, вказівники, а також іншу текстову, візуальну і звукову інформацію, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги. Відповідно до законодавства вони мають бути державною мовою. Крім того, мовою обслуговування споживачів в нашій країні є українська мова. Протягом минулого тижня у Миколаєві перевірили 233 заклади торгівлі та надання послуг. За порушення закону про мову надано 51 попередження”, – зазначили в міськраді.

Під час рейду в Корабельному районі обстежили 67 установ. У підсумку виявлено 9 порушень та надано 6 попереджень.

У Центральному районі фахівці здійснили перевірки на вулиці Пушкінській. Загалом обстежено 25 об’єктів. Фахівці зафіксували низку порушень – власникам 15 закладів торгівлі та надання послуг надано попередження.

На території Інгуського району оглянули 101 об’єкт. За підсумками рейду було надано 21 попередження щодо усунення виявлених порушень.

перевірка вивісок під час "мовного" рейду
перевірка вивісок під час “мовного” рейду

У Заводському районі здійснили обстежили 35 об’єктів торгівлі та сфери послуг на вулицях Бузника, Морехідній, Георгія Гонгадзе. Фахівці виписали попередження власникам 9 закладів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button