Пригоди

На Херсонщині об'явлено День жалоби за вбитими росією, — ОВА

Загинули 7 людей, серед них немовля і 12-річний хлопчик

Цей материал також доступний

14 серпня на Херсонщині об’явлено День жалоби за вбитими росією, про це повідомила Херсонська ОВА. Вранці 13 серпня росіяни вдарили по Херсонщині з артилерії. Загинули 7 людей, серед них немовля і 12-річний хлопчик.

З самого ранку під обстріл потрапили: Херсон, Велетенське, Золота Балка, Станіслав, Комишани та Широка Балка.

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко, через російський обстріл у Широкій Балці загинув чоловік, а також ціла родина – чоловік, дружина та їхня маленька донька, якій ще не виповнилося й місяця.

“У Широкій Балці внаслідок ворожого артилерійського обстрілу загинув місцевий мешканець і сім’я – чоловік, дружина та їхня донечка, якій лише 23 дні від народження. 12-річного сина госпіталізували у тяжкому стані”, – повідомив Ігор Клименко.

12-річного сина подружжя відвезли в лікарню в критичному стані. Згодом у Національній поліції повідомили, що його не вдалося врятувати, – хлопчик помер у лікарні.

” Завтра на Херсонщині – День жалоби за вбитими росією…

Станом на зараз семеро загиблих, девʼятеро людей — поранені… Сьогодні Херсонщина здригнулася від страшних звісток. Херсон, Велетенське, Золота Балка, Станіслав, Комишани, Широка Балка…

Софійці було лише 23 дні від народження, її братику Артему – 12 років. Сьогодні їх разом з татом та мамою вбила росія. Також у Широкій Балці терористи обірвали життя 67-річного місцевого жителя”, – повідомила Херсонська військова адміністрація.

За даними Генпрокуратури, яка відрила свідство за фактом порушення законів та звичаїв війни та умисне вбивство, обстріл стався близько 10-ї ранку.

Ще двоє чоловіків загинули у Станіславові, де зафіксовано 12 “прильотів”. Є також поранені. За інформацією голови ОП Андрія Єрмака, росіяни обстрілювали Станіслав із РСЗВ. У селі зруйновані та пошкоджені 5 приватних житлових будинків.

“У Станіславі через ворожий удар загинув пастор християнської церкви Тачишвілі Микола Миколайович та його односелець. Віряни згадують про нього, як добру та світлу людину. Щирі співчуття рідним, вічна памʼять невинно вбитим!”, – повідомили в Херсонській ОВА.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button