Пригоди

Добровільно брав участь у проведенні «референдуму»: на Миколаївщині засуджено колаборанта

До 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

За публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської обласної прокуратури 67-річного мешканця Баштанського району визнано винним у посяганні на територіальну цілісність України та колабораційній діяльності та ( ч.1 ст.110, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Суд призначив йому покарання – 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, а також посади, пов’язані з наданням публічних послуг, строком на 10 (десять) років та з конфіскацією всього майна.

“Доведено, що чоловік з 23 по 27 вересня 2022 року добровільно брав участь у проведенні організованого окупаційною владою рф так званого «референдуму» щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Миколаївської області.

Окрім цього, чоловік надавав інтерв’ю російському Телеграм-каналу, в якому просував наративи, притаманні російській пропаганді”, – йдеться в повідомленні.

Також вказаний громадянин для військовослужбовців збройних сил рф за власної ініціативи ремонтував та перешивав військовий формений одяг і взуття.

Після деокупації вказаного населеного пункту 16 листопада 2022 року зловмисника було затримано.

Судом стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирок ще не набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button