Пригоди

За тиждень ЗСУ звільнили ще 18 квадратних кілометрів на Сході та Півдні України

Контрнаступ триває

Цей материал також доступний

З початку контрнаступу Сили оборони звільнили 210 квадратних кілометрів територій, про що повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

“За минутой тиждень в результаті наступальних дій загалом (схід і південь) звільнено майже 18 квадратних кілометрів. В цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 квадратних кілометрів”, – зазначила вона.

За її словами, на Бахмутському напрямку тривають наступальні дії ЗСУ: “На південному флангу довкола Бахмута протягом минулого тижня ми щодня просувались. За тиждень, що минув, в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту на Бахмутському напрямку звільнено територію 7 квадратних кілометрів. Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 квадратний кілометр”.

В той же час на Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Макарівка, Старомайорське; Новодарівка, Приютне; Мала Токмачка, Новопокровка; П’ятихатки, Грозове, мали успіх.

“За тиждень в результаті наступальних дій на певних ділянках є просування в глиб противника від лінії нашої оборони. Звільнені території за тиждень збільшено на 10,9 квадратних кілометрів. В цілому просування з часу наступу на півдні становить 9,25 кілометри, звільнена площа складає 179,5 квадратних кілометрів”, – зазначила Маляр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button