ПригодиСуспільствоТема дня

Зафіксовано зміну хімскладу: у Миколаєві призупинили роботу деяких точок видачі води

Наразі фахівці облтеплоенерго проводять регламентні роботи, щоб відновити видачу якісної води

Цей материал також доступний

Станом на 20 червня 2023 року, понад два десятки точок видачі безкоштовної очищеної води на базі ОКП “Миколаївоблтеплоенерго” тимчасово призупинили свою роботу, про що повідомила пресслужба підприємства, пояснивши причини:

“У ніч проти 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС на Херсонщині, і станція повністю опинилася під водою. Наслідки скоєного торкнулися й Миколаєва. Джерелом водопостачання точок видачі очищеної води у місті є свердловини і централізований водогін. Підприємство відповідально ставиться до якості води, що видається населенню, відтак за власної ініціативи щотижнево проводиться забір з кожної точки, що працює для населення, для подальшого лабораторного дослідження на базі ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» на жорсткість, вміст солей, рН, сульфати, хлориди, залізо, магній, хлор, нітрати і т.д. Крім того, лабораторні дослідження здійснює й ДУ “Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

За окремими адресами було зафіксовано зміну хімічного складу води, тому прийнято рішення про тимчасове призупинення роботи точок видачі води задля безпеки людей“, – йдеться у повідомленні.

Наразі фахівці підприємства проводять там регламентні роботи, щоб відновити видачу якісної води населенню. На жаль, чітких термінів назвати зараз підприємство не може. Проте наразі робиться усе, аби це відбулося якнайшвидше.

“Окремо наголошується: вода у точках роздачі як була безкоштовною для містян, так і залишиться – здогадки про її вартість є лише чутками.

Актуальну інформацію щодо роботи точок можна знайти за посиланням: https://cutt.ly/JwqhJU7s.

У разі виникнення запитань чи відсутності води на точках роздачі, звертайтеся на “Гарячу лінію” за телефоном 050 421 49 58, графік роботи: ПН-ЧТ: 08:00 – 17:00, ПТ: 08:00 – 16:00 (обідня перерва з 12:00 до 12:45), а також на аварійно-диспетчерську службу: (0512) 44 25 77, 067 821 85 89, 095 822 11 66 (цілодобово)”, – додали на підприємстві.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button