Пригоди

Окупанти на Миколаївщині катували мирних жителів: били, насилували, тримали в нелюдських умовах

Це сталося під час окупації Баштанського району

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури ідентифіковано та повідомлено про підозру трьом військовослужбовцям незаконних збройних формувань рф, які брали участь у бойових діях на боці країни-агресора, у державній зраді, колабораційній діяльності та порушенні законів та звичаїв війни.

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, за даними слідства, з початку окупації Баштанського району Миколаївської області командир одного з полків так званої “днр” очолив “військову комендатуру” в окупованому селищі. За його наказом підлеглі військовослужбовці незаконно затримували мирних жителів, шукаючи людей з активною громадянською позицією.

Підозрювані, за попередньою змовою, затримали чотирьох мирних жителів, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ. Від чоловіків вимагали інформацію про розташування сил ЗСУ, їх службу в Збройних Силах. Також їх намагались схилити до співпраці з ворогом.

Під час незаконного утримання цивільних систематично били, при цьому застосовуючи акти сексуального насиллям, погрожували їм розправою, утримували у нелюдських умовах – у холодному підсобному приміщенні та погребі без доступу до свіжого повітря, їжі, води та в антисанітарних умовах.

катувальня

СБУ ідентифікувала трьох рашистів, які створили катівню під час тимчасової окупації Миколаївщини.

Зараз тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх фактів злочинної діяльності а також інших причетних осіб.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button