Пригоди

Спроби наступу окупантів можуть бути на Сході та Півдні, - Резніков

Ризику того, що ворог буде знову наступати з усіх боків, не спостерігають

Цей материал також доступний

російські окупанти не виконали своїх планів, обіцяних під час початку повномасштабного вторгнення, але зважаючи на їхні символізми, ворог має бажання до ескалації. За даними розвідки, спроби наступу можуть бути на Сході та Півдні, про що повідомив в інтерв’ю “Українській правді” міністр оборони Олексій Резніков.

“Тактику одночасного захоплення України росіяни спробували в лютому минулого року. Вона не спрацювала. Тобто ресурс був розсіяний, вони втратили багато елітних підрозділів. Зараз у них нова тактика – це концентровані, повзучі спроби, потроху, по десять метрів, захоплювати, відтісняти, віджимати”, – пояснив він.

Ризику того, що ворог знову наступатиме з усіх боків, за словами міністра оборони, не спостерігають. Торік росіяни наступали з усіх боків із танковими колонами.

“Сьогодні ми розуміємо, де і скільки в них сконцентровано військ. Так, ми бачимо, що є певні концентрації, але, наприклад, на Білоруському напрямку нічого надзвичайного не спостерігаємо. Це не означає, що воно не може змінитися. Зараз там до 12 тисяч російських військовослужбовців ми враховуємо, і також є відповідна кількість техніки”, – додав він.

Міністр зазначив, що наразі найсерйозніші угруповання ворог має на Сході та Півдні. Вони концентруються, щоб слідувати іншій тактиці.

“Вони працюють штурмовими загонами в напрямку Бахмута. І системно сунуться туди вже 5 місяців, втрачаючи купу людей, техніки. Якщо ми говоримо, що спроби наступу можуть бути десь, то наша розвідка, Генеральний штаб, наші партнери кажуть, що це може бути Схід і Південь”, – додав він.

Міністр пояснив, що повторний наступ на Херсон для росіян був би важким, бо вони під час втечі спалили всі мости і переправи, тож тепер перекидатимуть війська через Дніпро під українським вогнем. Тому, ймовірно, росіяни атакуватимуть Запорізький напрямок суходолом.

“У них мрія – розширити сухопутний коридор на Крим, щоб продовжити поставки. Тому, звичайно, ключові ризики: Схід, Південь, і після того вже – Північ. Це ризики, які є. Їх потрібно оцінювати, спокійно, але без паніки. Я не хочу, щоб суспільство думало, що “все” – ні”, – наголосив міністр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button