Суспільство

Одеса без світла і тепла: у місто везуть усі генератори Міненерго, попросять допомоги в Туреччини

Ситуація з електропостачанням в Одесі вкрай важка – відновити швидко подачу електрики, навіть на об’єкти критичної інфаструктури.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у місто привезуть усі потужні генератори Міненерго, газотурбінну електростанцію потужністю 25 МВт.

Також МЗС звернеться до Туреччини за додатковою підтримкою у вигляді суден-електростанцій.

“Сьогодні на Одещині сталася технологічна аварія на одній із високовольтних підстанцій, неодноразово пошкодженої внаслідок російських атак. В Одесі та прилеглих районах застосовано аварійні відключення. Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергопостачання – зокрема, критичної інфраструктури – неможливо.

На позачерговому засіданні Уряд доручив створити цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики, за участю в.о. міністра внутрішніх справ, голів ДСНС і ОВА, керівника “Укренерго”, представників Мінінфраструктури та інших міністерств і відомств.

Зараз основна мета – заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання. Доручив протягом доби ввезти в Одесу всі потужні генератори, які є в наявності в Міненерго. Також до міста має бути перевезена газотурбінна електростанція потужністю 25 МВт, надана нашими партнерами зі США. Дав також завдання МЗС звернутися до Туреччини за додатковою підтримкою у вигляді суден-електростанцій.

В Одесі мають цілодобово працювати всі Пункти незламності. На координацію роботи в місто вирушили міністр енергетики та керівник “Укренерго”, – написав Шмигаль у соцмережах.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button