Пригоди

ДБР викрило керівницю податкової Києва на багатомільйонних незаконних схемах збагачення

Державне бюро розслідувань 1 лютого проводить обшуки у керівництва столичної податкової. Слідчі дії зокрема відбуваються у в.о. голови податкової служби Києва Оксани Датій і заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в м. Києві.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що, зловживаючи владою та службовим становищем, виконувачка обов’язків начальника київської податкової Оксана Датій за гроші ухвалювала рішення про невідповідність критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

“Зокрема, виконувачка обов’язків начальника київської податкової є Головою Комісії із зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби у місті Київ. Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав ухвалювала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки”, – ідеться в повідомленні.

За даними ДБР, вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП і надання недостовірних відомостей про доходи.

За експертними оцінками в тіньовий обіг потрапляло понад 15 млрд грн.

“В іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, унаслідок яких у тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн. Посадовці податкової “не помічають” цих схем, підтримують їхнє існування або безпосередньо беруть участь у систематичному отриманні оплати своїх “послуг”, – додали в Бюро.

Оперативники ДБР також досліджують спосіб життя в. о. начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, який не відповідає рівню її офіційних доходів: вона має 3 квартири в Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів США, будинок поблизу Києва вартістю приблизно 200 тисяч доларів США, два автомобілі вартістю приблизно 150 тисяч доларів США.

“При цьому одне з авто посадовців вартістю приблизно 100 тисяч доларів США записано на її особистого водія, доходи якого за останні роки склали не більше 8 тисяч доларів США. Також жінка користується дорогими прикрасами, виключно дорогим брендовим одягом, золотим годинником та іншими елітними речами. Загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадовця становить близько 1,4 млн. доларів США”, – розповіли в ДБР.

У межах кримінального розслідування зловживання владою, що призвело до тяжких наслідків, працівники ДБР проводять обшуки за місцем проживання та роботи фігурантки. Під час слідчих дій уже знайдено 158 тисяч доларів США, 530 тисяч грн і 2,2 тисячі євро, елітні годинники, автомобілі та інше.

“Українська правда” повідомляє, що під час обшуку в жінки виявили кілька списків бажань до 2018 і 2021 Нового року.

“Так, у 2018 Датій мріяла про підвищення, соболину шубу, поїздку до Лондона та подарунок від коханого на день народження – годинник Breguet. А у 2021 році чиновниця напророкувала собі посаду в.о. голови податкової служби столиці, все ще бажала відпочити з чоловіком у Лондоні та на Мальдівах і заробити 1 мільйон доларів”, – ідеться в публікації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button