Пригоди

"Миколаївоблтеплоенерго" отримало 13 мобільних модульних котелень завдяки ООН та уряду Данії

Вони допоможуть пройти поточний опалювальний сезон в умовах війни та наступні опалювальні періоди

Цей материал також доступний

Завдяки міжнародній технічній допомозі Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проєктів (ЮНОПС) за фінансування уряду Данії “Миколаївоблтеплоенерго” отримало 13 мобільних модульних котелень, що допоможуть пройти поточний опалювальний сезон в умовах війни та подальші опалювальні періоди, повідомляє пресслужба підприємства.

“Миколаїв – одне з міст, яке від початку повномасштабного вторгнення Росії практично щодня потерпало від обстрілів з різних видів озброєння. Для нас як для підприємства критичної інфраструктури, що забезпечує теплом більшу частину миколаївців, дуже важливо, щоб усі наші споживачі були з теплом. Однак у період війни ми маємо бути готовими до різних сценаріїв, тим паче, що наші об’єкти неодноразово потерпали від обстрілів і зазнавали пошкоджень. Допомога міжнародних партнерів дуже цінна для нас – це підтримка, яку відчуває кожен мешканець міста”, – зазначає директор “Миколаївоблтеплоенерго” Микола Логвінов.

Тринадцять мобільних модульних котелень, потужністю 0,5 МВт кожна, ЮНОПС закупило в ТОВ “Ніктеплосервіс” і ТОВ “Альмера” і передало Миколаївській міській раді для потреб громади, їхнім обслуговуванням займатиметься ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”.

Перевагою таких модульних котелень є їхня мобільність у використанні та робота на паливних пелетах. Котельні слугуватимуть додатковим джерелом генерації, що дасть змогу значно скоротити використання природного газу, а в разі настання аварійних ситуацій вони стануть резервним джерелом теплопостачання, що дасть змогу безперебійно забезпечити опаленням заклади, які найбільше потребують соцсфери міста, та низку житлових будинків.

“Поки що вже визначено локації, де розташовуватимуться модульні котельні. До речі, 3 з них ми обслуговуватимемо в Снігурівці, яка тривалий час була в окупації, і після “гостей” росіян там не лишилося нічого, тож наразі обладнання такого типу дає змогу швидко та якісно вирішити питання із забезпеченням тепла. У Миколаєві в нас дещо інша ситуація: модульні котельні – це наш план “Б” і можливість економити природний газ. Погодьтеся, зараз це актуально. Ще раз висловлюємо подяку керівництву області, міста та нашим міжнародним партнерам за постійну увагу та участь у долі Миколаєва та його мешканців, особливо в цю непросту для всієї України зиму”, – резюмує Микола Логвінов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button