СуспільствоТема дня

Миколаївські військові звернулися по термінову допомогу - міськрада для них перерозподілила бюджет

26 січня відбулася сесія Миколаївської міськради. ВІДЕО

Цей материал також доступний

26 січня відбулася перша сесія Миколаївської міської ради в новому 2023 році.

У зв’язку з відсутністю електропостачання та відсутністю зв’язку, пов’язаних із ракетною небезпекою сьогодні вранці, депутати не змогли зібрати кворум. Тому з 10:00 сесію принесли на 13:00

Вдруге депутатів було більше, ніж уранці, проте їх раз у раз “вибивало” з онлайн-засідання. Проте вони змогли проголосувати за зміну порядку розгляду проектів рішення (додали “з голосу” ще 11 питань), а також ухвалити кілька важливих рішень, серед яких – питання забезпечення житлом наших військовослужбовців.

Депутати затвердили“Програму забезпечення житлом військовослужбовців військових частин Миколаївського гарнізону – платників податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат до бюджету Миколаївської міської територіальної громади та членів їхніх сімей на 2023 – 2025 роки”.

“Програмою пропонується виділяти кошти з тих коштів, які сьогодні виплачують ПДФО наші військові для купівлі цих квартир. Суть така, що командир тієї бригади, яка перебуває в пункті постійної дислокації в м. Миколаєві і сплачує ПДФО із зарплат військових, передає прізвища бійців, які мають особливі заслуги. Список затверджується керівником гарнізону, і далі закуповуються квартири на ці кошти, які сплачуються у вигляді ПДФО нашими військовими частинами”, – пояснив депутатам суть рішення мер. Олександр Сенкевич.

Депутат Федір Панченко запропонував внести зміни в одному з пунктів Програми. Раніше пакети документів для надання військовослужбовцям і членам їхніх сімей квартир зобов’язані були збирати командири військових частин, Панченко ж запропонував перенести цю роботу на міськраду і ухвалити рішення саме в такій редакції.

“Друзі, сьогодні на сесії міської ради ми ухвалили важливе рішення про забезпечення житлом наших військовослужбовців. Воно стосується саме тих захисників, які служать у частинах Миколаївського гарнізону і сплачують податки до бюджету нашої громади. Дякую всім депутатам, які підтримали таку ініціативу.

Сьогодні наші воїни не тільки захищають нас від ворога, а й наповнюють бюджет міста. Завдяки цьому ми можемо виконувати ремонтні роботи в Миколаєві, ліквідовувати наслідки обстрілів і загалом забезпечувати життєдіяльність міста. Тому наше завдання – допомагати нашим воїнам на фронті і в тилу”, – прокоментував Олександр Сєнкевич ухвалення цього рішення сесією міськради.

Далі депутати перейшли до розгляду питання“Про внесення змін до рішення міської ради від 22.11.2022 №15/11 “Про бюджет Миколаївської міської територіальної громади на 2023 рік”.

“Пропоную до зазначеного файлу винести такі зміни:

– зменшити Виконавчому комітету на придбання обладнання предметів довгострокового користування – на 2,5 мільйона гривень. Збільшити на цю суму – на управління Надзвичайних ситуацій спеціальний фонд для поповнення матрезерву.

Поясню дуже коротко, чому це робиться в такій формі і так швидко, і без попередження. Тому що це пов’язано з терміновою заявкою, з проханням наших військових про надання їм матеріальної допомоги. Тобто не грошима, а допомогу обладнанням, яке їм необхідне буквально сьогодні. Прошу підтримати таку правку і підтримати в цілому рішення”, – виступив Федір Панченко.

Також пояснив причини змін і Сєнкевич:

“Колеги, я вам також поясню: там були виділені кошти, заплановані бюджетом, для придбання там комп’ютерів, якогось обладнання за кодом класифікації, які назвав Федір Борисович, для Виконкому, для підрозділів. Ми можемо це відтермінувати і зробити це після того, як поповнимо ці кошти, за перерозподілом коштів минулорічних (2022 рік), але це ми зможемо зробити, коли ми приймемо з вами звіт і коли дійдемо до перерозподілу залишків минулого року. Цього ми зараз зробити не можемо, тому пропоную зняти кошти з Виконкому і передати їх на МНС для того, щоб вони придбали ті речі, які терміново потрібні військовим, і передали їм. А далі ми просто, коли будемо розглядати через два місяці розподіл залишків, повернемо ці кошти туди, де вони лежали. Ось така пропозиція Федора Борисовича, я її підтримую”.

Проєкт рішення (зі змінами, які запропонував Панченко) ухвалили 29 депутатів.

Нагадаємо, “Корабелов.Инфо” писали:
Терміновий збір: миколаївським захисникам, які воюють на південному напрямку, потрібні гідрокостюми

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button