Політика

День кадрових чисток: слідом за відставкою заступника голови ОП, погоджено звільнення п'яти голів ОВА і низки заступників міністрів

Інформація про кадрові зміни з'явилася у ЗМІ ще минулого тижня

Цей материал також доступний

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в понеділок, 23 січня, написав заяву про звільнення із займаної посади, яку сьогодні своїм указом затвердив президент України Володимир Зеленський.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів погодив звільнення п’яти голів обласних військових адміністрацій. З посад звільнено Валентина Резніченка – главу Дніпропетровської ОВА; Олександра Старуха – главу Запорізької ОВА; Олексія Кулебу – главу Київської ОВА; Дмитра Живицького – главу Сумської ОВА; Ярослава Янушевича – главу Херсонської ОВА.

Також міністри підтримали проєкти указів про звільнення В’ячеслава Шаповалова – заступника Міністра оборони України; Івана Лукері – заступника Міністра розвитку громад та територій України; В’ячеслава Негоди – заступника Міністра розвитку громад та територій України; Віталія Музиченка – заступника Міністра соціальної політики України.

Інформація про кадрові зміни з’явилася у ЗМІ ще минулого тижня.

Нагадаємо, що днями НАБУ провело обшуки і затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського за хабар у 400 тисяч доларів. Саме цим пояснюється кадрова чистка в міністерстві.

Крім того, пройшла інформація, що Міноборони закуповує продукти для військових у 2-3 рази дорожче. На тлі цього скандалу заступник міністра оборони України Шаповалов, який відповідав за закупівлі продовольства для ЗСУ, подав у відставку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button