Пригоди

До Миколаївського суду потрапила справа херсонського колаборанта Стремоусова, який нібито загинув у ДТП

Ще 9 листопада 2022 року російські пропагандисти повідомили про його смерть

Цей материал також доступний

У Центральному районному суді міста Миколаєва відбулося підготовче судове засідання за обвинуваченням херсонського колаборанта Кирила Стремоусова, – повідомляє видання “НикВести”.

Стремоусов обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 111, частиною 2 статті 111, частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

У матеріалах справи зазначається, що в період окупації російськими військами Херсон був заступником, т.зв. “голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.

Зазначений обвинувальний акт розглядається колегією суддів у складі Олесі Демінської, Олександра Чулупа під головуванням Сергія Медюка.

У суді повідомили, що Кирило Стремоусов був повідомлений належним чином про час і місце судового засідання, але на засідання не з’явився.

Як стало відомо під час засідання суду, Стремоусова викликали через засоби масової інформації шляхом оголошення в газеті “Урядовий кур’єр”, а також шляхом розміщення оголошення на сайті Центрального районного суду міста Миколаєва.

Крім того, представник обвинувачення, прокурор Херсонської обласної прокуратури попросив долучити до справи також витяг із сайту Генеральної прокуратури, що підтверджує факт опублікування повістки Кирила Стремоусова.

Головуючий на засіданні Сергій Медюк поставив на обговорення питання про підсудність справи Центральному районному суду Миколаєва.

Прокурор повідомив, що під час скерування справи до суду керувалися нормами частини 9 статті 615 КПК України, а саме скеровували за місцем фактичного знаходження органу досудового розслідування, на теперішній час це Центральний район Миколаєва, тому правила територіальної підсудності, на думку прокуратури, не порушено.

Водночас згідно з нормами КПК України визначено, зокрема, що кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення.

Згідно з розпорядженням Голови Верховного Суду, територіальну підсудність Херсонського міського суду змінено на один із районних судів Одеси, що узгоджується з частиною 7 статті 147 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

Колегія суддів постановила скерувати обвинувальний акт щодо Кирила Стремоусова до Миколаївського апеляційного суду для визначення підсудності.

Кирило Стремоусов – херсонський блогер-колаборант, який активно підтримував російську окупацію Херсонщини. Називав себе “росіянином”, який багато років “страждав” від “нацистів” і “провокацій СБУ”.

Ще 9 листопада 2022 року російські пропагандисти повідомили про смерть Кирила Стремоусова. Деякі російські телеграм-канали написали, що він загинув у ДТП біля Генічеська.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button