Пригоди

Мешканка Миколаєва переправляла військовозобов'язаних через кордон: на неї чекає суд

Правоохоронці повідомили про підозру 35-річній мешканці міста Миколаєва, яка організувала та сприяла незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, жінка разом з іншими місцевими жителями налагодила схему незаконного перетину держкордону для військовозобов’язаних громадян України через пункти пропуску з Республікою Молдова та Румунією. Підозрювана передавала клієнтам підроблені документи, які нібито підтверджують наявність у них статусу багатодітного батька, а також надавала вказівки та поради щодо безперешкодного перетину кордону.

Вартість “послуг” становила від 4000 до 6000 євро.

Під час обшуків за місцем проживання у підозрюваної вилучено грошові кошти, фотографії дітей, які використовувалися для подальшого підроблення документів, мобільний телефон.

▪Зловмисницю затримали в порядку ст. ст. 208 КПК України.

За клопотанням прокурора підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 1 млн грн.

Після проведення необхідних слідчих дій вирішуватиметься питання про повідомлення про підозру іншим фігурантам кримінального провадження.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області за оперативної підтримки УСБУ в області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button