Пригоди

рф намагаються перешкодити відновленню роботи наших портів, - генерал про обстріли Очакова

Гассказав командувач "Півднем"

Цей материал також доступний

Ворог відчуває загрозу з Очаківського напрямку, тому окупанти постійно тримають у тонусі ЗСУ, не дають змоги скоординувати якісь підрозділи, які можна було б використати під час масштабного наступу в бік Кінбурнської коси.

Про це в інтерв’ю “Главкому” розповів командувач “Півднем”, генерал-майор Андрій Ковальчук.

За словами командувача “Півдня”, українські війська наразі ведуть оборонну та стабілізаційну операцію на Одещині та у звільнених районах, частково в напрямку Миколаївської області, йдеться про смугу Кінбурнської коси.

“В Очакові є певні військові об’єкти військово-морських сил. Ворог відчуває загрозу за цим напрямком. Відповідно, вони постійно тримають нас у тонусі, не дають змоги скоординувати будь-які підрозділи, які можна було б використати під час масштабного наступу в бік Кінбурнської коси”.

Крім того, російські загарбники всіляко намагаються перешкодити відновленню роботи наших портів, додав генерал-майор Ковальчук.

“Мова про порти в Херсоні та Миколаєві. Звісно, є фірми, які залучені до зернової ініціативи з продажу та вивезення українського зерна за кордон. Напевно, ворог не зацікавлений у тому, щоб у нас люди працювали, розвивали бізнес. Тому розбивають нашу інфраструктуру. Вони повністю виключили можливість судноплавства в регіоні Миколаєва та Херсона”, – пояснив генерал-майор.

Що стосується роботи зернового коридору, то він працює, проте в нього з південних областей залучена тільки Одещина зі своїми портами, частково порти на Дунаї.

“Миколаївський і Херсонський порти в цьому списку відсутні. Хоча, наскільки я знаю, вже розглядаються заявки щодо включення портів цих двох обласних центрів до зернової ініціативи. Логіка дій ворога зрозуміла – не дати можливості приєднати до транспортування зерна ще кілька портів”, – наголосив командувач “Півдня”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button