Суспільство

Миколаївська компанія Agrofusion за 2022 рік сплатила у вісім разів менше податків, ніж до війни

Штат зменшився у п'ять разів

Цей материал також доступний

Засновник і директор компанії Agrofusion Сергій Сипко розповів, як повномасштабна війна вплинула на роботу його підприємства. Зокрема, за його словами, податки компанії впали у вісім разів, а кількість робітників значно зменшилася.

Про це Сергій Сипко розповів у коментарі “НикВести“.

“Війна вплинула двома способами. Був позитивний вплив – я переконався в тому, що команда Agrofusion – це дуже сильна команда, величезна кількість відповідальних сміливих чесних професійних людей. І звісно, це надихає розвиток компанії надалі. У нас більшість людей збереглася, найкращі фахівці залишилися, а з тими, хто пішов в армію, ми підтримуємо зв’язок і сподіваємося, що скоро вони повернуться. Ті, хто через певні обставини поїхав – працюють дистанційно. Колектив залишився, це головна позитивна річ, яка була за час війни. Друга – це негативна, що заводи зруйновані”, – сказав Сергій Сипко.

Відповідаючи на запитання кореспондента, він повідомив, що на підприємстві зараз працює 430 осіб, а 2021 року працювало – 2400 осіб.

Щодо податків, то 2021 року Agrofusion сплатив 420 мільйонів гривень до бюджетів. Через повномасштабну війну податки підприємства скоротилися у вісім разів, зазначив бізнесмен.

“У 2022 році заплатили 90, але частина податків була згенерована на початку війни. Я оцінюю в 50 мільйонів (за час повномасштабної війни, – прим.), ми “впали” у 8 разів”, – сказав Сергій Сипко.

За рік повномасштабної війни в Миколаївській області було зруйновано три заводи компанії Agrofusion.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button