Економіка

Кім хоче, щоб МГЗ після переходу в держвласність працював на Європу для виготовлення алюмінію

Поки що це тільки його думки (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім бажає, щоб Миколаївський глиноземний завод, який належить російському олігарху Олегу Дерипасці, після переходу в держвласність виробляв сировину для виробництва алюмінію в Європі. Про це він сказав у коментарі кореспонденту видання НикВести.

“Зауважу, що це тільки мої думки. Це підприємство може працювати на виготовлення продукції, яка буде перероблятися на європейських заводах для виробництва алюмінію, який потрібен для промисловості України. Але є багато нюансів, хто має цим займатися, інвестувати гроші, щоб змінити цей ланцюг поставок, зокрема із сировиною. Де вона буде братися? Тому що завод заточений під певну сировину. Є обмежена кількість заводів, які можуть працювати з цією сировиною. Це питання економіки, яке зараз прораховується і обговорюється”, – зазначив він.

Крім того, актуальним є питання будівництва в Україні заводу, який би переробляв сировину і виготовляв алюміній.

“Такі плани були попередньо, цей завод міг би бути в Запоріжжі, що стосується будівництва такого заводу в Миколаєві, ми дивилися на це питання, але це довго, і потрібно все одно починати із взаємодії з іншими заводами, які працюють, щоб зберегти робочі місця, які є в Миколаївській області. Але на майбутнє це питання також розглядається”, – додав голова ОВА.

Віталій Кім також повідомив, що в Миколаївській області заарештували всі підприємства, власниками яких є громадяни Росії. Поки цим займаються правоохоронці.

“Ми всіх заарештували і навіть аграрні підприємства. Їх багато підприємств, але з усіма працюють правоохоронні органи”, – резюмував він.

Читайте також: Мін’юст хоче конфіскувати МГЗ та інші підприємства Дерипаски в Миколаєві

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button