Пригоди

У Миколаєві судять жінку, яка дописувала дітей чоловікам, щоб ті могли виїхати за кордон

На даний момент її відправили в СІЗО з правом внесення застави в 1,3 мільйона гривень

Цей материал також доступний

У Миколаєві суд заарештував із заставою жінку, підозрювану в незаконному переправленні осіб через державний кордон, про що повідомили в Центральному районному суді міста.

Згідно з матеріалами клопотання, остання за попередньою змовою з іншими особами обрала джерелом доходу діяльність, пов’язану з незаконним переправленням осіб через державний кордон України. Йдеться, зокрема, про чоловіків призовного віку, які не мають права на відстрочку від призову.

З цією метою жінка разом з іншими особами за грошову винагороду виготовляли неправдиві свідоцтва про народження трьох дітей, що давало чоловікам право виїзду за кордон, та надавали консультативну допомогу щодо проходження пунктів пропуску.

Вартість “послуги” становила від 4 тисяч доларів США до 6 тисяч євро.

У судовому засіданні підозрювана зазначила, що лише одного разу допомогла перетнути кордон знайомому із сім’єю, водночас вона лише отримувала грошові кошти, а всю роботу, пов’язану з незаконним переправленням через кордон, виконували інші люди.

Вона просила обрати запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою.

Захисник просив суд обрати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Дослідивши матеріали клопотання, слідча суддя Галина Подзигун ухвалила рішення обрати 35-річній мешканці Одеської області, підозрюваній у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, визначивши розмір застави в сумі 1 342 000 гривень.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button