ПригодиТема дня

У рф є ще сотні ракет Х-22, частину з яких передала Україна в рахунок боргів за газ

Про це повідомив речник Повітряних сил України (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що російські окупанти мають на озброєнні сотні ракет Х-22. Такі ракети були колись і в України. Але їх передавали росії як оплату “боргів за газ”. У період 1999-2001 рр.. Україна передала РФ вісім стратегічних бомбардувальників Ту-160, три Ту-95МС, а також близько 600 крилатих ракет у рахунок заборгованості за газ.

“Йдеться про сотні ракет. Ракети Х-22 були і в нас на озброєнні. Ми передавали росіянам “борги за газ”, зокрема літаки Ту-22м3 і ті ракети також з ними. Також їх утилізували, різали на металобрухт. Частину віддали, частину порізали. Доля тих ракет, що вони, власне, “повертаються” в Україну. Це теж стало такими мемом на російських пабліках, що “ми вам повертаємо”. Ось це все, що треба знати про кровожерливість росіян”, – сказав Ігнат під час брифінгу.

Ці ракети використовуються з початку масштабної війни. Понад 210 ракет такого типу запущено територією нашої країни, пояснив Ігнат.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ зазначив, що в України немає засобів для збивання ракет Х-22. Збивати ці ракети можуть західні зразки ППО, здатні знищувати ракети, що летять по балістичній траєкторії.

“Вони, можливо, падали самі десь там, не долітаючи, тому що зрозуміло, що озброєння застаріле і багато що залежить від його зберігання, наскільки воно може ефективно працювати, і чимало цих ракет просто падали в полі, не долітаючи до своїх цілей. Можливо, таким чином вони і потрапили в статистику збитих”, – додав він.

На сьогодні ракета Х-22 знята з озброєння, проте залишається основним озброєнням Ту-22М3.

За умовами сумнозвісного “Будапештського меморандуму”, який передбачав затащу суверенітету України з боку Великої Британії, США та РФ, офіційний Київ передав Москві 176 міжконтинентальних балістичних ракет і 4200 тактичних ядерних ракет.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button