Суспільство

Цікавить Миколаїв і Одеса: генерал СБУ назвав 4 напрямки ймовірного наступу РФ

Розповів Віктор Ягун

Цей материал також доступний

Є чотири напрямки, які або одночасно, або з розвитком ситуації, російська армія може використати під час нового наступу на Україну. Про це сьогодні, 16 січня, розповів генерал-майор запасу Служби безпеки України (СБУ) Віктор Ягун в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Якийсь напрямок буде взято за основний. Це тактика, яку використовувала Червона армія у Другій світовій війні. Тому я не думаю, що вони відмовляться від такої можливості. Тобто вони можуть спробувати продавити оборону України в чотирьох місцях і подивитися, що краще піде, і водночас посилювати якийсь один напрямок”, – коментує гість ефіру.

Перший напрямок, на його думку, – наступ із Білорусі. “Найімовірніше, у районі кордону з Волинською та Рівненською областями”, – уточнив Ягун.

Друге – на півночі України.

“У бік між Сумами і Харковом для того, щоб спробувати відокремити Харків від загальної України і в такий спосіб захопити не тільки Харків, а й усю область”, – пояснює експерт.

Також росіяни можуть спробувати наступати в Луганській області, однак це, на думку Ягуна, буде непросто.

“Там буде набагато складніше, тому що там наше хороше угруповання стоїть, і в нас є просування… Це може бути просто контратака, контрнаступ із зупинкою нашого наступу і переходу в контрнаступ”, – припускає генерал-майор запасу СБУ.

І, нарешті, четвертий напрямок потенційного наступу росіян – південь.

“Створено певне угруповання військ для того, щоб, можливо, наступати в бік Запоріжжя”, – каже Ягун.

Гість ефіру також закликав не забувати, що на півдні України росіян цікавлять і Херсон, і Миколаїв, і Одеса, щоб відокремити Україну від Чорного моря.

Тактика Збройних сил України, на думку експерта, має бути такою ж, як на Харківському напрямку, щоб весняний контрнаступ ЗСУ був успішним.

“Коли ми виробили противника в оборонних боях і перейшли в контрнаступ. Тому якщо ми точно вгадаємо напрямок головного удару, якщо ми будемо готові вистояти під таким ударом і зможемо переломити ситуацію на свою користь, то весняний наступ, можливо, буде успішним. Ми можемо використати тоді якийсь інший напрямок, на якому росіяни не були готові і там у них менше військ, або перейти в контрнаступ на напрямку їхнього головного удару”, – пояснює Ягун.

На його думку, українське командування, найімовірніше, вичікуватиме, щоб ресурси росармії ще більше виснажилися.

“У них, насправді, крім людського ресурсу і якихось мінімальних технічних можливостей, дуже обмежені можливості підготовки до цього головного удару. Усі розуміють, що це буде, напевно, остання можливість для них переломити ситуацію”, – констатував Віктор Ягун.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button