ПригодиТема дня

Погані новини для Миколаєва: росіяни почали використовувати нові ракети

Під час суботнього удару по Києву росіяни використовували нову ракету російського ЗРК С-400

Цей материал також доступний

Під час суботнього удару по Києву росіяни використовували нову ракету російського ЗРК С-400. Про це йдеться в колонці Сергія Згурця з посиланням на дані Defence Express.

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, для атаки по столиці з Півночі росіяни застосували ЗРК С-300 або С-400. Агентство Defence Express отримало фото уламків ракет, що поцілили по Києву, хоча було кілька прильотів: і по об’єктах у столиці, і по населених пунктах поблизу Києва, зокрема, по Макарову та Копилову. Аналітики знайшли на цих уламках індекс, що позначав ракету 48Н6ДМ.

Це нова ракета до нового російського ЗРК С-400. При роботі по наземних цілях вона має дальність близько 230 кілометрів. Вага бойової частини – 180 кілограмів.

Відомо, що ракета має кілька тисяч уламків певної однакової унікальної форми. Вони дають можливість зробити висновок, що ці нові ракети 48Н6ДМ були застосовані по столиці вже вдруге. Раніше такі ж уламки виявили в зоні знищеної приватної будівлі на Протасовому Яру і в зруйнованому готелі за палацом “Україна” під час ракетних атак по Києву 31 грудня.

Імовірно, такі удари проводили з території Білорусі, зокрема з аеродрому Зябрівка за 30 км від кордону з Україною, однак Генштаб поки що обтічно каже, що удари по Києву завдали з Півночі. З дальністю 230 км їх можна виробляти і з прикордоння Брянської області.

Варто зазначити, що Миколаїв довгий час окупанти обстрілювали за допомогою комплексів С-300, які послужили основою для створення комплексів С-400. Цілком імовірно, що незабаром росіяни почнуть масово застосовувати нові ракети для продовження обстрілів різних міст України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button