Пригоди

"Такого потужного вибуху в Україні ще не було": після удару по Очакову там пошкоджено 70% будинків

Із 7500 зареєстрованих домоволодінь міста пошкоджень зазнали понад 5000 будинків

Цей материал також доступний

Унаслідок обстрілу росіянами Очакова 9 січня, коли вони поцілили по “могильнику” для мін, із 7500 зареєстрованих домоволодінь ушкоджень зазнали понад 5000 будинків. Про це повідомив заступник Очаківського міського голови Олексій Васьков.

Він повідомив, що міська влада приймає заяви в міськраді на видачу матеріалів для часткового відновлення житла, пояснивши, що не всі запити вдалося опрацювати телефоном, оскільки було дуже багато дзвінків.

«Дійсно дуже часто було, що телефони не відповідали або були зайняті. Пояснюю дуже просто, зараз наведу цифри і стане зрозуміло: із 7,5 тисяч зареєстрованих домоволодінь по місту Очаків, не враховуючи критичної інфраструктури, комерційних підприємств, приблизно 70% на сьогоднішній день пошкоджено. Це понад 5000 домоволодінь”, – сказав Васьков.

Також він закликав жителів Очакова самостійно отримати матеріали, щоб відремонтувати будинки. Для цього необхідно прийти до Очаківської міськради і написати заяву.

“Хто не може робити це самостійно – робитимуть наші бригади, залучені бригади, але це буде довше. Насамперед обслуговуватимуть мешканців, які живуть у своїх будинках, інвалідів, пенсіонерів, малозабезпечених, тобто тих, хто не може самостійно собі допомогти. Усіх інших, які перебувають поза зоною міста і їхнє майно пошкоджено, обслуговуватимуть в останню чергу”, – сказав заступник мера.

Він також додав, що зараз ніхто не може пояснити подію.

“Ні я, ні будь-хто з посадових осіб, не нададуть вам точної інформації, що сталося. Думаю, після нашої перемоги оцінку події дадуть правоохоронні органи. Але скажу одне: напевно, такого потужного вибуху не було ні в Очакові, ні по всій Україні”, – резюмував Васьков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button