Суспільство

Для них складна ситуація на півдні та на сході, - ОК "Південь" про паузу у ворожих масових ракетних ударах по Україні

Це ніяке не "перемир'я", а потреба в часі

Цей материал також доступний

Російські війська не вдалися до масованих ракетних ударів на Різдво через необхідність паузи. Не виключено, що ворог розробляє нову тактику для комбінованої атаки.

Про це повідомила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, росія вивела в Чорне море корабельне угруповання, а саме дві одиниці, втім серед них немає ракетоносіїв.

“Один із них – великий десантний корабель. Це демонстрація присутності і сили. Але поки що немає ракетоносіїв. Оскільки погода не сприяє: похолодало і трошки штормить. Можна говорити про те, що в них ще не закінчена підготовка до масованих ракетних ударів”, – каже Гуменюк.

На запитання журналіста, скільки часу РФ потрібно для підготовки до ударів і чому вони утрималися і не завдали їх на Різдво, вона відповіла: “Швидше за все, ворогові необхідна пауза”.

“Це ніяке не “перемир’я”, а потреба в часі, для того, щоб провести аналіз своїх наявних сил і потужностей та спланувати подальші дії. Тому що вони справді страждають, не мають успіху на суші. Для них складна ситуація на півдні і на сході, що змушує їхнє керівництво вишукувати нові способи”, – пояснює Гуменюк.

Вона не виключає, що окупанти розробляли нову тактику. Зокрема, з комбінованими застосуваннями ракет, “Шахедів” тощо.

“Ми бачимо, що погода цьому не сприяє і цілком імовірно, що ця підготовка була посунута і погодними умовами також. Оскільки, щоб підготувати ракетоносії, спорядити і вивести в море потрібна відповідна погода”, – підсумувала Гуменюк.

Однак як повідомила Гуменюк, баланс сил у Чорному морі перебуває на боці України. Росіяни невпевнені у власному ППО в Криму, про це свідчить утримання кораблів рф у безпечному районі.

“Те, що вони тримають кораблі тільки в ракетобезпечному для себе районі говорить про їхню невпевненість у своїй протиповітряній обороні, яку вони ще мають на Кримському півострові”, – сказала Гуменюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button